Category Archives: NLS Nieuws

Kalender 17-18 nu online!

Klik rechts op DE NLS KALENDER en jullie vinden de kalender voor de eerste periode van het seizoen.
Let op : aanpassingen zijn mogelijk!

Jeugdschaak opnieuw van start !!!

Beste schakers
Nu de vakantie langzamerhand ten einde loopt wordt het weer stilaan tijd om de borden en schaakstukken terug uit de kast te halen!!

Op vrijdag 25 augustus is het zover en openen we om 18.30u ons schaaklokaal in de Soeverein en gaan we opnieuw aan de slag!
Een kalender wordt daarna opgestuurd/meegegeven.

Wie nog graag wat [...]

Opnieuw topeditie SVBT achter de rug!

Dit jaar nam NLS deel aan de tiende editie van het SVBT-tornooi. Helaas moesten we wegens verlof en festivaliteiten diverse van onze sterspelers thuis laten, waardoor de vaste kapitein opmerkte dat het moeilijk ging zijn om niet laatste te worden…
Uw plaatsvervangende kapitein is er echter toch in geslaagd om een gezellige en sportieve bende op [...]

Albert Schenning kampioen!

Het clubkampioenschap kende dit seizoen een erg spannend verloop.  Slechts op de 10de en laatste speeldag werd er beslist over de titels.  In de elitegroep werd  het duel tussen Albert Schenning en Roy Schoemans beslisssend.  Mede door het feit dat Roy een ronde minder gespeeld had kon hij enkel door winst  z’n titel verlengen.  Na [...]

SCHAAKNIEUWS

In Memoriam
Op woensdag 28 december 2016 overleed    Piet Meijler op 81 jarige leeftijd.
Piet werd lid van NLS midden begin jaren 90 tot begin 2000.  Hij nam deel aan  de diverse clubkampioenschappen  en  ook tijdens de interclubcompetitie speelde hij regelmatig  mee.  Op zondagvoormiddag in de Seppenherberg heeft hij eveneens vele jaren lesgegeven aan de jeugd.  We [...]

Lommelse jeugd scoort stevig op Limburgse borden !

Limburgs jeugdsnelschaakkampioenschap
Op zaterdag  24 september vond in sporthal ‘t Geleeg in Leopoldsburg het Limburgs Jeugdsnelschaakkampioenschap.  Fleur Swennen was uiteraard de favoriete en ze behaalde ook het maximum der punten. Algemeen kampioen en de titel bij de scholieren meisjes was haar deel. Tweede en kampioen bij de junioren jongens werd Jef Mariën (NLS Lommel). Bram Ooms [...]

Kalender 2016-2017 online

Beste leden
Vanaf nu vinden jullie ook de (voorlopige) kalender voor het komende schaakseizoen! Rechts in de balk via kalender of door te klikken op deze link (klik hier).

NIEUW SCHAAKLOKAAL!!!

Vanaf 1 augustus speelt NLS op een nieuwe locatie.  We zijn immers verhuisd naar de SOEVEREIN waar we op vrijdag  spelen in de Windertzaal.  Deze is te bereiken via het cafetaria.
Aanvang : 20.15u
Jeugd : van 18.30u tot 20.00u
De Soeverein
Sportveldenstraat 10
3920 Lommel
Voor alle info kunt U terecht bij Eddy Janssens : 0478 347884

Jeugdkampioenschap 15-16

Op zondag 5 juni sloten we het spannende jeugdschaakseizoen 15-16 af.  We speelden  elke zondagvoormiddag in buurthuis  De Hanekap te Lommel.
Na een laatste toernooitje, met een hapje en een drankje, werd het tijd voor de traditionele prijsuitreiking.
De rangschikking werd gemaakt in twee disciplines nl. snel- en rapidschaak en bovendien in verschillende groepen naargelang de speelsterkte.
De [...]

Roy Schoemans clubkampioen na testwedstrijden!

Ons clubkampioenschap kreeg op vrijdag 6 mei een onverwachte wending.   Op geen enkele manier kon de toernooileider voor ronde negen en voorlaatste ronde een paring realiseren.  “Pair Two” sloeg tilt en bleef hardnekkig dienst  weigeren.  Er werden bijvoorbeeld spelers gepaard die afwezig waren en Roy moest zelfs tegen zichzelf spelen!
Na meerdere vergeefse pogingen om het [...]

RSS for Posts RSS for Comments