Category Archives: Jeugd

Jeugdschaak opnieuw van start !!!

Beste schakers
Nu de vakantie langzamerhand ten einde loopt wordt het weer stilaan tijd om de borden en schaakstukken terug uit de kast te halen!!

Op vrijdag 25 augustus is het zover en openen we om 18.30u ons schaaklokaal in de Soeverein en gaan we opnieuw aan de slag!
Een kalender wordt daarna opgestuurd/meegegeven.

Wie nog graag wat [...]

Lommelse jeugd scoort stevig op Limburgse borden !

Limburgs jeugdsnelschaakkampioenschap
Op zaterdag  24 september vond in sporthal ‘t Geleeg in Leopoldsburg het Limburgs Jeugdsnelschaakkampioenschap.  Fleur Swennen was uiteraard de favoriete en ze behaalde ook het maximum der punten. Algemeen kampioen en de titel bij de scholieren meisjes was haar deel. Tweede en kampioen bij de junioren jongens werd Jef Mariën (NLS Lommel). Bram Ooms [...]

Jeugdkampioenschap 15-16

Op zondag 5 juni sloten we het spannende jeugdschaakseizoen 15-16 af.  We speelden  elke zondagvoormiddag in buurthuis  De Hanekap te Lommel.
Na een laatste toernooitje, met een hapje en een drankje, werd het tijd voor de traditionele prijsuitreiking.
De rangschikking werd gemaakt in twee disciplines nl. snel- en rapidschaak en bovendien in verschillende groepen naargelang de speelsterkte.
De [...]

Vlaams jeugdkampioenschap 2016

Op zaterdag 20 en 27 februari en zondag 28 februari werd het Vlaams jeugdkampioenschap gespeeld in Mechelen.
Van de vier geselecteerde jeugdspelers van NLS namen er twee spelers deel, nl. Jef Mariën en Bram Ooms.
Jans Robbe en Killian Vermeer konden spijtig genoeg niet deelnemen.

Jef en Bram speelden een verdienstelijk toernooi en behaalden een redelijk resultaat.  [...]

Limburgs individueel jeugdkampioenschap

Op zaterdag 31 oktober en zaterdag 7 november 2015 werd het Limburgs jeugdkampioenschap betwist afwisselend in Heusden en Leopoldsburg.
Vier Lommelse jeugdspelers namen deel nl. Bram Ooms, Jef Mariën, Killian Vermeer en neofiet Robbe Jans.
Bram deed het prima en werd mooi derde bij de kadetten.  Ook Robbe Jans presteerde prima en behaalde een verrassende 5de plaats.
Bij [...]

Limburgs jeugdsnelschaakkampioenschap 2015

Op zaterdag 10/10/2015 vond in het Buurthuis Heppen het Limburgs Jeugdsnelschaakkampioenschap plaats. Achttien deelnemers kwamen opdagen waaronder 2 Lommelse jeugdspelers, Jef Mariën en Bram Ooms.
Bram speelde een knap toernooi en wist de Limburgse titel te behalen bij de kadetten.
De Uitslag:
1. Veestraeten  Bram        Neerpelt           16.5/17
2. Akulov Lev                   Leopoldsburg    15.5/17
3. Akulov Michail             Leopoldsburg    14.5/17
4. Mariën [...]

Jeugd start op zondag 23 augustus 2015

De zomervakantie loopt langzamerhand op z’n einde. Tijd dus om de schaakdraad weer op te nemen.
Daarom starten we ZONDAG 23 AUGUSTUS vanaf 10.30u met onze wekelijkse schaakdag voor de jeugd. Het einde is steeds voorzien rond 12.00u.  Een drankje mag je zelf meebrengen.
Plaats : Buurthuis DE HANEKAP, Hanekapstraat 16 te Lommel.
De eerste weken worden [...]

OP ZOEK NAAR NIEUW SCHAAKLOKAAL !!!!

Binnenkort  zullen we spijtig genoeg niet meer terecht kunnen in ons vertrouwde lokaal DE VOLKSMACHT.  Vanaf 2009 tot vandaag waren we met veel plezier te gast bij Rudi en Marie-Jeanne.
Nu ze op 1 april met pensioen gaan en er geen overnemer is komen opdagen (voorlopig althans) moeten we uitkijken naar een ander onderkomen.  En [...]

Limburgs jeugdsnelschaakkampioenschap 2014

Zaterdag 27 september zijn 14 dappere jeugdspelers naar Heppen afgezakt waaronder 5 jeugdspelers van NLS.   Inzet: titel van kampioen van Limburg snelschaken. Zij speelden iedereen tegen iedereen, dertien rondes. Na de afloop is de rankschikking per categorie opgesteld.
Absolute topper was Bram Veestraeten (Neerpelter schaakkring) die resoluut voor de titel ging. Hij behaalde een schitterende [...]

Jeugdkampioenschap 2013-2014

Op   zondag 11 mei werd de laatste speeldag afgewerkt van het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd.  Het was weer een goed gevuld seizoen.  Niet alleen werd er in ons vertrouwde clublokaal met veel overgave gespeeld maar er werd ook deelgenomen aan het Limburgs en het Vlaams jeugdkampioenschap.  Ook namen meerdere jeugdspelers deel aan diverse toernooien [...]

RSS for Posts RSS for Comments