Lommelse jeugd scoort stevig op Limburgse borden !

Limburgs jeugdsnelschaakkampioenschap

Op zaterdag  24 september vond in sporthal ‘t Geleeg in Leopoldsburg het Limburgs Jeugdsnelschaakkampioenschap.  Fleur Swennen was uiteraard de favoriete en ze behaalde ook het maximum der punten. Algemeen kampioen en de titel bij de scholieren meisjes was haar deel. Tweede en kampioen bij de junioren jongens werd Jef Mariën (NLS Lommel). Bram Ooms (NLS Lommel) werd derde en kampioen bij de kadetten jongens.

Limburgs jeugdkampioenschap 2016

Op zaterdag 28 oktober en 5 november vond het Limburgs jeugdkampioenschap plaats in, afwisselend Heusden-Zolder en Leopoldsburg.

NLS trad aan met 5 jeugdspelers: Jef Mariën, Bram Ooms, Robbe Jans, Constantijn Scharlee en Bram Cox.

Bij de junioren(+15j) behaalde Jef de titel met een fraaie 5 op 7!!

Bram , Constantijn en Robbe deden het ook prima in hun sterk bezette reeks.

Bovenstaande spelers kwalificeerden zich voor deelname aan het komende Vlaams jeugdkampioenschap in Mechelen.

Bram Cox verraste bij de pupillen!  De eerste dag kon hij niet meespelen maar tijdens de 2de speeldag wist hij al z’n partijen te winnen.  Voor zijn allereerste toernooi dat hij meespeelde een knappe prestatie!

EXTRA

Op het jeugdtoernooi van TER DUINEN in Hechtel (zaterdag 14 januari 17)behaalde NLS-er Thijs Van Dijck een mooie derde plaats (gedeeld 2de) in de groep STAP 2.  Een goede prestatie in z’n EERSTE toernooi!!

RSS for Posts RSS for Comments