SCHAAKNIEUWS

In Memoriam

Op woensdag 28 december 2016 overleed    Piet Meijler op 81 jarige leeftijd.

Piet werd lid van NLS midden begin jaren 90 tot begin 2000.  Hij nam deel aan  de diverse clubkampioenschappen  en  ook tijdens de interclubcompetitie speelde hij regelmatig  mee.  Op zondagvoormiddag in de Seppenherberg heeft hij eveneens vele jaren lesgegeven aan de jeugd.  We zullen ons hem herinneren als een joviale en goedlachse clubspeler.

Vlaams jeugdkampioenschap

Op 4, 5 en 11 februari vond in Mechelen het Vlaams jeugdkampioenschap plaats.  Onze club werd vertegenwoordigd door Bram Ooms en Constantijn Scharlee bij de -16 jarigen en Jef Mariën bij de groep -18/-20.

Bram, die normaal z’n mannetje kan staan in zulke toernooien,  kwam maar niet in z’n ritme en strandde uiteindelijk op 1 punt.

Jef Mariën speelde degelijk en behaalde na 9 partijen in deze sterke groep een redelijke 3.5.

Constantijn groeide in het toernooi en scoorde vlot.  Hij behaalde een mooie 4 op 9.

Clubkampioenschap

Na zeven van de tien ronden staat Albert Schenning met 5.5/7.  Hij heeft een half puntje voorsprong op Roy Schoemans en Barry Swevels.  Op de vierde stek staat Wessel van Kessel.

Deze 4 spelers zullen onderling uitmaken wie dit seizoen de titel zal behalen.

De rest van de spelers strijden in de drie resterende ronden om de titel van de B-reeks.

Interclubcompetitie

Onze drie ploegen doen het allemaal behoorlijk tot zeer goed.  NLS 1 staat ruim aan de leiding in 1ste afdeling.  Met nog drie ronden te spelen zit een nieuwe titel er zeker in. NLS 2 staat veilig in het midden in de 2de afdeling.  NLS 3 staat op een mooie 3de stek.

RSS for Posts RSS for Comments