Opnieuw topeditie SVBT achter de rug!

Dit jaar nam NLS deel aan de tiende editie van het SVBT-tornooi. Helaas moesten we wegens verlof en festivaliteiten diverse van onze sterspelers thuis laten, waardoor de vaste kapitein opmerkte dat het moeilijk ging zijn om niet laatste te worden…

Uw plaatsvervangende kapitein is er echter toch in geslaagd om een gezellige en sportieve bende op poten te zetten! Met een combinatie van ervaringsdeskundigen (Vincent, Barry, Koen, Annelies en Wessel) en gelegenheidsinvallers (Joris, Thomas en Kim) werd de strijd aangegaan.

Op voorhand wisten we enkel dat het schaken aardig lastig ging worden, met 3 2000’s op de eerste 3 borden en 3 NC’s op de laatste 3. Gelukkig winnen elo’s geen partijen en wisten we toch een ronde te winnen tegen Opwijk! Joris scoorde op bord 1 2/3, Wessel op bord 2 3/3 en ook Koen en Kim wisten als NC’s elk een partij te winnen tegen ervaren schakers! Chapeau!

Badminton bleek dit jaar duidelijk onze forte, met in de eerste ronde 8-0 winst tegen Brasschaat, gevolgd door 2x 6-2 winsten tegen Zottegem en Opwijk. Tegen Gent kwamen we op de eerste 4 borden 0-4 achter, maar wisten de laatste borden het toch nog recht te trekken tot een gelijkspel!

Op tafeltennisvlak kregen we geen cadeau’s met Oostende en Oostkamp met topborden 1 Yen en Tom. Gelukkig wist ons topbord Kim hier wel raad mee en won hij ook 2x. In de laatste ronde tegen Brugge was de spanning op alle tafels te snijden met tie-breaks op de topborden. Bord 2 wonnen we nipt met 23-21 en op bord 1 klopte Emiel Boucquet onze Kim met een uitzonderlijke 28-30! Vinny won rustig met 21-9 en op de andere borden werd het telkens nipt-maar-net-niet.

In het voetballen waren we oppermachtig, waarbij praktisch iedereen (uw dienaar inclusief) een keer heeft mogen scoren! De geweldige core van Barry-Kim-Koen zette het veld regelmatig in vuur en vlam, onder luidkeelse coordinatie van keeper/Berlin wall Vinny.

Het mag gezegd worden, de paringen hadden slechter kunnen zijn en enkele nipte duels hadden net de andere kant op kunnen gaan. We kunnen 7 rondes later trots zeggen geen enkel ploegduel verloren te hebben en bijgevolg viel een terechte 2de plaats achter het ijzersterke Brugge ons ten deel. De spanning zat er in ieder geval van begin tot einde in, en het plezier des te meer!

Hartelijk dank aan alle spelers en supporters, het was weerom geweldig en we zien jullie volgend jaar weer!

Een topdag tevreden afgesloten met een tweede plaats!

Een topdag tevreden afgesloten met een tweede plaats!

RSS for Posts RSS for Comments