NLS sponsoren?

NLS heeft een uitgebreid sponsordossier samengesteld. Dat kan u nu downloaden door hier te klikken.

Wat biedt NLS?
Meerdere argumenten (zie verder) maken van NLS een bijzonder interessante club om te sponsoren. Bovendien kiest NLS voor een speciale formule. Vanaf het bedrag van 50 euro kan iedereen sponsoren. Iedere sponsor zal daarbij met logo op onze website Lommelschaakt.be verschijnen en op folders voor toernooien of voor de club, ongeacht het bedrag dat de sponsor geeft.

Uiteraard is de club ook op zoek naar structurele sponsoring die verdergaat en grotere bedragen omvat. Voor geïnteresseerde hoofdsponsors zijn de mogelijkheden veel uitgebreider.

- Ondersteun de kampioenenploeg in tweede nationale en laat uw banner in het speellokaal van NLS Lommel hangen tijdens de interclubpartijen.
- Uw logo op de notatieformulieren van NLS.
- Uw banner op grotere evenementen en bij kampioenenfoto’s.
- Uw naam als officiële naam van de NLS-toernooien.
- Omdat de mogelijkheden bijzonder groot zijn, staan we altijd open voor andere creatieve voorstellen.

Waarom NLS sponsoren? Wel, in feite zijn er meerdere redenen die zowel op het schaken als sport als op de club NLS in het specifiek betrekking hebben.

Schaken zit in de lift
Schaken is al lang niet meer het spel van wereldvreemde intellectuelen. Het is een universeel spel dat momenteel een heuse boom kent. Schaken komt immers meer en meer in de media en de populariteit is danig aan het toenemen. We geven enkele voorbeelden:
- Eind 2008 zal de televisiezender EXQI niet langer enkel en alleen een digitaal cultuuraanbod hebben, maar uitgroeien tot een heuse zender die toegankelijk wordt voor iedereen. EXQI viel al op doordat het de uitzendrechten van de tweede klasse van het voetbal had gekocht, maar wist u dat de zender ook werkt aan een schaakprogramma? Niet zomaar een schaakprogramma, want iedere dag tussen 18u en 18u30 zal een half uur zendtijd aan het schaken besteed worden. Een unicum in de wereld!
- In oktober 2008 komt Garry Kasparov opnieuw naar ons land om er te spelen tegen een selectie van bedrijfsleiders en jeugdspelers. Vorig jaar haalde dit evenement al massale media-aandacht en dit jaar zal dat niet anders zijn.
- Het Belgisch Jeugdkampioenschap, waar NLS’ers overigens de top 2 bezetten in de personen van Nils Nijs en Jelle Sarrau, haalt eveneens ieder jaar de kranten en TV-uitzendingen.
- Schaken wordt meer en meer gebruikt als sponsoronderwerp. De vergelijkingen tussen schaken en schoolprestaties zijn klassiek, maar steeds meer worden andere voordelen benadrukt, zoals de link tussen schaken en zakendoen of schaken en competentieontwikkeling. Een voorbeeld is het bedrijf Inventi, dat een schaaktoernooi organiseert als PR-evenement voor zijn klanten.

NLS zit in de lift
Het schaken wint dus aan populariteit en krijgt daardoor steeds meer media-aandacht. Voor NLS geldt hetzelfde. Door de grote groei van de club en de uitstekende prestaties van onze spelers haalde onze club dikwijls het nieuws. Zo heeft NLS enkele heuse publiekstrekkers. U kan voorbeelden zien op het blad “NLS in de pers”.
NLS is eveneens een dynamische club, waar regelmatig grotere activiteiten worden georganiseerd voor het brede publiek. Zo nam onze sterkste speler, Mher Hovhanisian, het op tegen meer dan 25 kinderen ten voordele van het goede doel (zie ook het artikel “Schaken voor Pakistan”). Ieder jaar geven sterke clubschakers op de jaarlijkse braderie in Lommel demonstraties tegen voorbijgangers die zich willen meten met onze topspelers. NLS is ook aanwezig in de scholen van Lommel. De club biedt logistieke en materiële ondersteuning aan scholen die graag schaakinitiaties geven aan leerlingen of die graag lessen organiseren tijdens de middagpauze.

Voor meer informatie mag u onze club uiteraard altijd contacteren. Dat kan door te mailen naar nlslommel@gmail.com. Daarna zal een van onze bestuursleden u verderhelpen.

RSS for Posts RSS for Comments